Uw bedrijfsarts

Klik op een van de artsen voor achtergrondinformatie. 

Hetty-Baas

Hetty Baas

Na mijn werkzaam leven, buiten wat bijbaantjes om, te zijn gestart als verzekeringsarts, ben ik sinds 1996 werkzaam als bedrijfsarts. Aanvankelijk bij een interne arbodienst van een grote onderneming in het zuiden des lands. Deze werd later verzelfstandigd en gefuseerd tot een grote landelijke arbodienst. Omdat de organisatie daarmee erg op zichzelf gericht raakte en steeds minder oog kreeg voor de klanten, stapte ik in 2000 over naar MCS-Arbo. Daar heb ik vanaf het allereerste begin met veel plezier gewerkt. Doordat het een kleine dienst is zijn de lijnen kort en maak je samen met elkaar de keuzes die bijdragen tot de ontwikkeling van de dienstverlening en organisatie.

Ik vind het erg zinvol en leuk om op locatie bij klanten te werken, ook weer vanwege de korte lijnen en de flexibiliteit die hierdoor mogelijk worden gemaakt.

In het werk vind ik veel voldoening in mijn bijdrage aan het proces van re-integratie van een zieke medewerker. Om te komen van ziekte en daardoor toch ook verlies van controle, tot uiteindelijk weer zelfstandig functioneren. En daarnaast in de preventie van ziekte door middel van onze adviezen en interventies. Het werken op het overgangsgebied tussen medisch en maatschappij is boeiend en biedt veel kansen en mogelijkheden een steentje voor een ieder bij te dragen.

Christa-Hospers

 

Christa Hospers

Mijn naam is Christa Hospers en mijn functie is bedrijfsarts.

Geboren op 10 februari 1964 in Delft, gymnasiumopleiding op Rolduc te Kerkrade (jawel, degelijk, maar geen priester geworden), tussenjaar Vrije Hogeschool in Driebergen (met veel persoonlijke ontwikkeling, kunstzinnige en creatieve vorming) uiteindelijk in Maastricht geneeskunde gaan studeren met bedoeling huisarts te worden. Afgestudeerd ben ik 2 weken na de geboorte van mijn 2e zoon in november 1990.

Uiteindelijk via wat omzwervingen in januari 1996 bij een grote landelijke arbodienst beland als bedrijfsarts. Nadat mijn allereerste patiënt me vertelde dat hij zijn ex wilde laten omleggen, ben ik gegrepen door het vak. Na enige jaren heb ik de overstap gemaakt naar een kleine regionale arbodienst in het zuiden van het land omdat ik meer de bedrijven in wilde en als adviseur letterlijk en figuurlijk dicht bij mijn klanten wilde staan. Hier kon ik met mijn pragmatische instelling en een grote mate aan vrijheid veel beter uit de voeten.

Vanwege allerlei persoonlijke keuzes vanaf augustus 2005  “back to my roots” in het westen van het land. Bij MCS Arbo heb ik me vanaf het eerste gesprek thuis gevoeld. Een kleine arbodienst, met kwalitatief hoogstaande dienstverlening en professionals en korte lijnen zowel in- als extern.

Hoe ik mezelf omschrijf: energiek, pragmatisch, creatief, direct, open. Ik ben soms onhandig, val trappen op en af. Ik probeer het leven serieus genoeg, maar niet te serieus te nemen en af en toe hard om mezelf te lachen. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen al komen een aantal daarvan als moeder van 5, inmiddels bijna allemaal volwassen kinderen, vanzelf.

Wat werk betreft haal ik mijn voldoening uit de mensen met wie ik werk met al hun  hebbelijk- en onhebbelijkheden. Ik probeer dit met respect voor iedereen te doen. Het is voor mij  belangrijk me hierin te blijven ontwikkelen, zowel mbt wet- en regelgeving  als ook inhoudelijk. Af en toe wil ik daarom buiten de bestaande paden lopen om geïnspireerd te blijven, voor mij een hele belangrijke voorwaarde in mijn werk. Werken in spanningsvelden waarbij het belangrijk is om politiek te kunnen opereren zonder daarbij aan duidelijkheid te verliezen ligt mij. De volgende stap wordt dan ook een mediation opleiding.

Verder speel ik cello, ben ik van plan weer te gaan roeien en af en toe naar mijn werk te fietsen voor de broodnodige conditie. Die ik dan weer teniet kan doen met veel en lekker eten en drinken met vrienden. En als ik me dan eens rustig op de bank neervlij met een boek, val ik meestal in slaap. Gek eigenlijk...

 

Lidia-Lupgens

Lidia Lupgens

Na vier jaar huisarts te zijn geweest, ben ik me gaan specialiseren in de bedrijfsgeneeskunde, en heb ik in 1990 mijn eigen bedrijf  Medical Company Services opgericht. Binnenkort ben ik 20 jaar medisch directeur van MCS, met Luc Schouten als algemeen directeur sinds 1998.

Het is mijn opvatting en die van MCS dat werken goed is voor de mens. Met dat uitgangspunt wil MCS bijdragen aan een gezond en veilig werkklimaat van ondernemingen en hun medewerkers. Dat betekent kennis bijhouden, uitdragen en adviseren over gezond en veilig werken, leven, bewegen, sport en gezonde voeding. En dus ook alert zijn op werkdruk en eventueel geestelijke nood.

Als medisch directeur geef ik niet alleen leiding aan mijn team van bedrijfsartsen, maar neem ook zelf een aantal bedrijven onder mijn hoede. Ik sta zelf dus ook met mijn ‘laarzen in het veld’ van de dagelijkse praktijk. Want daar gebeurt het. Daar kun je het verschil maken.

Ik ben er trots op dat MCS 20 jaar bestaat. Tegelijk ben ik me er van bewust dat dit vooral het resultaat is van de ondersteuning door het geweldige team dat de afgelopen periode MCS heeft helpen uitbouwen. Want het succes van elke onderneming hangt af van de mensen die erin werken.