"Iederen moet uit de comfortzone"

"Het is eat or be eaten", zegt Ineke Dezentje Hamming-Bluemink. "De innovatiegolf die nu over ons heen rolt is te vergelijken met de komst van de stoommachine, zo groot is de impact." Ondernemers kunnen het zich niet veroorloven de ontwikkelingen af te wachten vanaf de zijlijn. Iedereen moet uit de comfortzone."

Superman voor het zware werk?

Stelt u zich eens voor: fysieke belasting behoort tot het verleden. Want uw medewerkers maken gebruik van een exoskelet en dat beschermt tijdens zware arbeid hun gewrichten. Sterker nog, zij kunnen opeens veel meer tillen, tot zo'n 100, 150 kilo. Een mooie droom, lijkt het. Moeten we hopen dat die uitkomt?

Wetsvoorstel wijziging Arbowet: Niet meer van hetzelfde

Versterking van de betrokkenheid van werknemers en werkgevers bij arbodienstverlening, preventie en een betere samenwerking met de bedrijfsarts. Dat zijn de doelen van de wetswijziging Arbowet. Maar wat zijn nu de gevolgen voor de contracten van werkgevers en werknemers met arbodiensten en bedrijfsartsen?

'Zieke werknemer? Dit moet je nooit zeggen'

Ziekteverzuim is een kostbare zaak. Daarom kun je als werkgever maar beter actie ondernemen. „Als je niets doet, zet je de deur naar toekomstig verzuim wagenwijd open.”

Suiker: de tabak voorbij?

Naar verluidt beet Margareth Chan, directeur generaal van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO), onlangs Nestlé’s CEO Paul Bulcke toe: “If you don’t change, you’re going to be the next tobacco company”. Dat deed ze naar aanleiding van het recente WHO-rapport Sugars intake for adults and children. Wat bedoelde ze daarmee?