Cheque namens MCS arbo uitgereikt

Tijdens het 20 jarig bestaan van MCS arbo heeft Directeur Lidia Lupgens een cheque aangeboden aan Marieke Domburg van ABC jewellery, importeur van sieraden van het Sisonke Project. Deze sieraden zijn gemaakt door HIV besmette moeders in Zuid-Afrika. Nu is deze cheque daar aangekomen, zie hieronder voor het verhaal van Marieke Domburg:

"We hebben geschenken voor de dames en hun kinderen meegenomen en uitgedeeld. Het is te zien hoe blij ze ermee waren. Maar als grote verrassing mocht ik de cheque namens MCS-ARBO uitreiken. Ze waren helemaal onder de indruk.

Het geld is erg hard nodig.Ook zij hebben enorm te lijden onder de economische crisis en de WK heeft door alle restricties van de FIFA niet veel extra werk voor Sisonke gebracht. Het geld zal besteed worden aan voedselpakketten. Juist voor hen is gezonde voeding van groot belang.Een leverancier  die regelmatig boodschappen beschikbaar stelde heeft zich namelijk terugggetrokken.

Het zal ook besteed worden aan de inkoop van kralen en ander materiaal. Ik heb onderweg al de nodige kralen voor ze kunnen inkopen. Er zijn namelijk veel beads-shops die hen veel te hoge prijzen rekenen omdat zij uit de township komen. En mooie glaskralen zijn ook in ZA duur.

Daarnaast zal er een dagje uit worden georganiseerd in augustus naar Robbeneiland met alle kinderen. Dit is een zeer kostbaar uitje en kunnen zij nooit betalen. Het stond al zolang op hun wensenlijst om Robbeneiland te bezoeken. Voor zoveel zwarte Zuid-Afrikanen ligt daar een ongelooflijk belangrijk stuk van hun geschiedenis. En wij zijn er zelf al een aantal keer geweest, het is indrukwekkend.

We hoorden van Flora (onze contactpersoon van FAMSA) dat het voor de kinderen zo moeilijk is dat zij na het weekend, in tegenstelling tot sommige andere kinderen in de klas, nooit  kunnen vertellen dat ze iets leuks hebben gedaan of ergens naartoe zijn geweest.
Nu kijken ze al uit naar de maandag dat ze kunnen vertellen dat ze naar Robbeneilnad zijn geweest.

Namens de Sisonke vrouwen wil ik jullie heel erg bedanken voor het genereuse gebaar. Ook FAMSA was erg blij met de donatie om het project weer te kunnen ondersteunen."
sisonke_cheque2

MCS arbo is verheugd dat de cheque goed ontvangen is en wenst het Sisonke Project en de HIV-moeders veel succes in de toekomst.