Jubileumtentoonstelling voor MCS Arbo 

meulmeester_dsc_8839-2Het bedrijf MCS Arbo, gevestigd  aan het Oosteinde in Warmond, viert het twintig jarig bestaan van het bedrijf met een jubileumtentoonstelling van de Warmondse kunstenares Margareth Meulmeester. De tentoonstelling werd geopend door burgemeester Schelberg van Teylingen. (Foto: Frank Schouten)

Het bedrijf is opgericht door arts Lidia Lupgens. Zij en haar partner Luc Schouten volgen de kunstenares al enige jaren. De tentoonstelling geeft een overzicht van schilderijen van de afgelopen tien jaren.

Meulmeester werkte in de begin periode met olieverf. Bij binnenkomst in de grote ontvangsthal hangt uit die tijd het schilderij De Graal. Een klassiek thema, dat opvalt door haar vitale uitstraling en afmeting.

Na een periode van psychoanalytisch werk, vindt er een verhuizing naar een ander atelier plaats. In de regel geeft dit nieuwe inspiratie en daardoor ander werk. Tevens verwisselt Meulmeester olieverf voor acrylverf, een medium waarmee sneller gewerkt kan worden. De abstracte schilderijen onstaan, waarbij een enkele figuratie blijft.

In de jaren daarna wordt de natuur het uitgangspunt voor de verkenningstocht van de kunstenaar zelf  naar betekenis in kleur,vorm en afmeting. Met een snelle beweging wordt  de verf met paletmes op het doek gebracht. Alle technieken in de achterliggende jaren verworven, staan in 2010 in dienst van de kunstenaar. Ze zoekt voortdurend naar een beeld waarin de onzichtbare wereld zich het zuiverst zich kan openbaren

MCS Arbo houdt zich als arbodienst bezig met het welzijn van de mens en hierbij is het genieten van mooie kunst  een essentieel onderdeel. Kunst kan een bedrijf versterken. Het inspireert en genereert energie. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft MCS een boekje uitgebracht met hierin alle werken uit deze jubileumtentoonstelling

Bent u geïnteresseerd, dan bestaat de mogelijkheid deze brochure te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken.

[bron: De Teyding]