slagkracht_in_plaats_van_grootteSlagkracht in plaats van grootte

MCS Arbo 20 jaar

In Warmond is een van de beste Arbodiensten van Nederland gevestigd. Het bedrijf van oprichtster arts Lidia Lupgens en partner Luc Schouten kiest namelijk niet voor ongebreidelde groei maar blinkt juist uit door efficiency, expertise en gespecialiseerde diensten zoals een eigen keuringscentrum. Met  onder meer een geheel nieuwe website is MCS inmiddels volledig voorbereid op de komende twintig jaar.


Lidia startte in 1990 haar eigen bedrijfsgezondheidsdienst, in een tijd dat het begrip Arbo niet eens bestond. En toen in 1994 de eerste arbodiensten het licht zagen, was MCS een van de eerste die zich omvormde tot een kleine, gespecialiseerde, zowel iso- als arbogecertificeerde arbodienst. Toen na de start het aantal medewerkers van MCS geleidelijk toenam, week Lidia uit van de 'startlocatie' in een woonhuis naar een grotere werkruimte die voorzag in  een groei van verschillende activiteiten en specialismen binnen het bedrijf. De keuze viel op een ruime plek in Warmond, aan de rand van de A44. Naast de arbo-afdeling zette MCS in 2001 een veelzijdig keuringscentrum op dat nu na ruim 9 jaar in de hele regio bekendheid geniet als expertisecentrum voor een diversiteit aan keuringen waaronder periodiekmedische keuringen voor bedrijven, brandweer- duik- en ambulancekeuringen, keuringen voor het wegvervoer en (groot)rijbewijs maar ook voor beroepsgebonden vaccinaties en reizigeradviezen. En uiteraard kunnen ook particulieren hier terecht voor een kleine check-up of een uitgebreid gezondheidsonderzoek.

Lidia Lupgens: "Van meet af aan heeft MCS zich gefocust op kwaliteit en niet op omvang of omzet. De expertise en dienstverlening komt door onze vakkennis, vakbekwaamheid en servicegerichtheid van de medewerkers. Dat zijn logischerwijs ook de criteria waarop MCS haar medewerkers  selecteert. De kern van de dienstverlening van MCS zijn de geregistreerde bedrijfsartsen. Deze hebben een heldere en objectieve manier van adviseren. Ze denken mee met de klant en hebben kennis van de diverse branches waarin onze klanten vertegenwoordigd zijn. Onze bedrijfsartsen worden daarbij
beschouwd als de 'account manager' van de organisatie waar zij zijn ingezet"

Toekomst: preventie
Op één april 2010 bestaat MCS 20 jaar. Met de opgebouwde kennis er ervaring richt MCS haar beleid voor de komende jaren nadrukkelijk op preventie. MCS wil vooral bijdragen aan het voorkómen dat mensen ziek worden en uitvallen. In deze beleidskeuze spelen natuurlijk ook de maatschappelijke ontwikkelingen en politieke afwegingen mee waarin gekoerst wordt op langer doorwerken van ouderen. De werkgever die steeds meer verantwoordelijkheid zal krijgen en dus de regie zal moeten voeren over zijn medewerkers bij ziekte of gebrek, zal meer en meer te rade gaan bij en ondersteuning behoeven van een deskundige en gespecialiseerde arbodienst. De arbodienst zal de komende jaren dus steeds vaker als adviseur worden ingeschakeld. Daarop is MCS voorbereid.

Klik hier voor het volledige artikel.

[bron: Leven!]