Voeding bedreigt onze gezondheid

Waarom leveren we onszelf over aan dieetgoeroes, gezondheidsvoorlichters en fabrikanten als het gaat om advies over leefstijl, gezondheid en voeding? Journalist en schrijver Huib Stam geeft antwoord in zijn nieuwste boek Eetsprookjes.

eetsprookjes-huib-stamDe constructie van het menselijk lichaam zorgt ervoor dat de meesten van ons zonder al te veel problemen een gezonde oude dag halen. Maar het begint wel door te dringen dat de ziekten die wij krijgen te maken hebben met wat we eten en hoe we leven. In Eetsprookjes levert Huib Stam de context bij wat we weten en geloven over voeding en gezondheid.

Stam benadrukt dat we vooral niet al te spastisch moeten doen over wat we eten. Suiker bijvoorbeeld is heel slecht voor het menselijk lichaam. Een ‘sluipmoordenaar’ in de woorden van Stam. Maar je kunt suiker inname bijna niet vermijden, wel verminderen.

Hij pleit voor zo veel mogelijk normaal en gewoon koken. Zelf met verse ingrediënten koken. Eigenlijk zoals grootmoeder het al deed.

De Schrijver
Huib Stam schreef als journalist en recensent over film en tv, onder meer voor De Volkskrant, Elle, Skoop en de Filmkrant. In 2011 verscheen van zijn hand Haring. Een liefdesgeschiedenis. In 2012 publiceerde hij samen met Kim van Kooten het Het Alles is Familie kookboek.

[bron: GezondInBedrijf.nl]