Niet calorieën, maar suikers en alcohol zorgen voor toename levervet

Zoekt u een gezonder alternatief voor alcohol? Dan is een glas cola niet direct aan te raden. Alcohol en suikerhoudende dranken worden namelijk even sterk geassocieerd met een toename van levervet. Een glas melk, koffie en thee lijken betere opties.

De perfecte werktemperatuur op basis van de (Arbo)wetgeving

Te warm of juist te koud op de werkplek? Nederlandse werknemers zijn niet snel tevreden: ruim 75% stoort zich aan de temperatuur op het werk en het feit dat ze dit niet zelf kunnen regelen. Werken bij (te) hoge temperaturen kan leiden tot minder goede prestaties of zelfs schade aan de gezondheid.

Wanorde bij verlenging rijbewijs voor ouderen houdt nog tot najaar aan

Het duurt zeker nog tot het najaar voordat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen alle achterstanden heeft weggewerkt bij de rijbewijsverlengingen van ouderen. Nieuwe aanvragen denkt het CBR vanaf nu wel grotendeels tijdig te kunnen verwerken.

Nederlandse werknemers minst geneigd te spijbelen

Meer dan een vijfde van de Europese werknemers vindt spijbelen van het werk acceptabel. Nederlandse werknemers zijn het minst geneigd om zich ziek te melden (15 procent). In het Verenigd Koninkrijk is dit 27 procent. Ook komt het in Nederland minder vaak voor dat werknemers geen zin hebben om te werken. Fransen en Engelsen gaan het vaakst met tegenzin naar hun werk.

Tips voor meer werkplezier: ‘Doe één keer per dag iets impulsiefs’

Werken moet plezierig zijn: dat is de boodschap die dagvoorzitter Rob Koops via zijn boek WRKPLZR wil overdragen. Hij bundelde 101 tips die mensen kunnen helpen met hun zoektocht naar plezier op de werkvloer. ,,Tenzij je werk en plezier natuurlijk liever gescheiden houdt.”