Gezondheidsraad: ‘Beperk nachtwerk waar mogelijk’

Nachtwerk kan gezondheidsproblemen veroorzaken op korte termijn. Problemen met slapen komen anderhalf tot twee keer vaker voor bij nachtwerkers dan bij dagwerkers. Er is ook sterk bewijs voor het bestaan van gezondheidsrisico’s op lange termijn. De Gezondheidsraad adviseert daarom nachtwerk zoveel mogelijk te beperken.

7 inzichten over arbeid als medicijn

De nieuwe Generieke module Arbeid als medicijn helpt behandelaars om werk in te zetten bij behandeling en herstel van geestelijke klachten. Twee experts geven hierbij zeven inzichten.

Werknemers onderschatten risico’s langdurig zitten

Dat langdurig zitten niet gezond is, mag als bekend worden verondersteld. Toch lijken maar weinig werknemers zich bewust te zijn van de werkelijke risico’s van een sedentaire levensstijl.

Lekker ontspannen terug van de vakantie... let nu even op uw zithouding!

Na een fijne vakantie wilt u ook weer ontspannen aan het werk. Daarbij is uw werkhouding erg belangrijk. Controleer (doe het meteen als u op uw werkplek komt) even of alles (nog) klopt. Hier de tips:

Actief bruin vet leidt tot minder slagaderverkalking dankzij goed cholesterol

Het stimuleren van bruin vet door kou of door bepaalde medicijnen leidt tot minder slagaderverkalking. Actief bruin vet blijkt niet alleen het slechte cholesterol te verlagen, het zorgt ook voor meer en beter werkend HDL, het goede cholesterol.